Szekeres Viktor

Öt év alatt öt Star Wars-mozifilm készülhet

Kiderült, hogy nem csak az új Star Wars-trilógia készül a Lucasfilmnél, hanem egyes ismert karakterek saját filmeket is fognak kapni.

Jól hangzik az önálló filmek ötlete?
  • Igen, naná. Jöhetnek!
  • Pff, nagyon gáz.
  • Az az igazság, hogy a Star Wars hidegen hagy.
Már jó ideje uralják a Csillagok háborújáról szóló tervekkel kapcsolatos hírek a legtöbb filmes oldalt. Főleg most, hogy egy tisztázódtak nagyvonalakban, hogy mik is a Disney tervei a franchise-szal. Amikor a stúdió 4 milliárd dollárért megvásárolta a Lucasfilmet, csak annyit lehetett tudni, hogy 2015-re tervezik egy új Csillagok háborúja-trilógia indítását. Erről semmi egyéb információ nem derült ki, mindössze annyi volt biztosra vehető eredetileg róla, hogy az Oscar-díjas Michael Arndt (A család kicsi kincse, Toy Story 3, Feledés, Az éhezők viadala 2) írja az első (vagyis a hetedik) epizód forgatókönyvet. Később az is kiderült, hogy a filmet belőle J.J. Abrams fogja rendezni.


Azonban még az Abrams-hír kipattanása előtt meglepő információ érkezett, mely arról szólt, hogy nem csak a hetedik Csillagok háborúja-filmnek van meg az írója, hanem a nyolcadik és kilencedik mozinak is. Az egyik epizódon Lawrence Kasdan (Az elveszett frigyláda fosztogatói, Több, mint testőr, A nagy borzongás, A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér), a másikon pedig Simon Kinberg (xXx2: A következő fokozat, Mr. és Mrs. Smith, X-men - Az ellenállás vége, Hipervándor, Sherlock Holmes és Kémes hármas, X-Men: Days of Future Past) kezdett el dolgozni. Mindez azért volt szokatlan, mert ez azt jelentette (volna), hogy kvázi egymástól függetlenül készül el a trilógia három epizódjának a szkriptje.

Szerencsére szó sincs erről, hiszen a napokban robbant a nagy hír, miszerint a J.J. Abrams által rendezendő új trilógia mellett a Disney és a Lucasfilm abban gondolkodik, hogy önálló filmekkel is bővítse a hatalmas Star Wars-univerzumot, melyet sokan már megismerhettek különböző könyvek, képregények, társasjátékok vagy szerepjátékok segítségével. Ezen önálló filmeket történetének megírását bízták a régi generációt képviselő Kasdanra, valamint a fiatal Kinbergre, így nem áll fenn a veszély, hogy a trilógia epizódjai túl heterogének lennének, illetve a második rész története tud majd reflektálni az első rész fogadtatására valamilyen szinten.

Egyelőre persze még semmilyen programterv nincs, de valószínűsíthető, hogy ha sikerül 2015-ben bemutatni az új trilógia J.J. Abrams-féle nyitófilmjét, akkor az esetlegesen két évenként érkező folytatások közötti "lyukakat" tölthetik ki az önálló filmekkel. Ezen önálló filmek egy-egy karakterre fognak alapozni, de egyelőre még nem tudni, hogy kikre - a pletykák rögtön megindultak és Yoda, valamint Boba Fett és Han Solo neve merült fel a legtöbbször. Bob Iger, a Disney részéről nem erősítette meg az értesüléseket, de célzott arra, hogy a Yodás pletykáknak lehet igazságtartalma. És még annyit kell tudni róluk, hogy a történetük nem lesz része a Star Wars-sagának, tehát az is lehet, hogy a múltban fognak játszódni, akár valamelyik korábbi trilógia idején, akár azok előtt. (Kasdan egyik friss interjújában el is mondta, hogy mindenképp tiszta lappal akarja indítani történetét.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • boond #54
    Én már az első részek óta nem nézem a mesét. Az is csak baráti alapon néztem meg, sejthető volt, hogy ez lesz...
  • B0nFire #53
    Már a Clone Wars is olyan rossz volt, hogy nem lehet végignézni. Egyszerűen a jót szolgáló Anakin Skywalker figurája -- akinek a sorozatbeli tettei homlokegyenest ellentmondanak a SW-III.-nak -- egyszerűen nem értékelhető. Minden részben megmentik a világot, de az ember igazából Darth Vadert várja, a többi leves.

    Érdekes, hogy a Clone Wars sorozaban Skywalker már "mester", sőt, még padawanja is van neki, míg a SW III.-ban kerekperec kijelentik, hogy nem lehet belőle mester. Többek között ez is az egyik oka, hogy eltávolodik a Jediktől. És tele van a CW ilyen ellentmondásokkal millió helyen. Kronológiailag sem lehet beilleszteni a II.-III. rész közé sehogy sem, akkora logikai bakugrások vannak benne, mint ide a Dagobah.

    De persze vannak, akiket ez nem zavar. Csak ez megbecstelenítése az eredeti sztorinak.
  • Amergin #52
    Remélem Csubakka is kap egy önálló 'szinkronizált' filmet, mert megérdemelné... Akik meg megnézik azok meg is érdemlik
    Lehetne olyan folytatásosdi is mint a sztártrek, hogy minden évben új izgalmas kalandregény jön, így hálivúd még többet tudna kaszálni, "mer' egyszer úgyis mindenki megnézi!"
    Lukasz, rólad meg az a véleményem, hogy pénzért eladtad a gyerekedet!
    Hja a pénz nagy úr, te pedig szűkölködtél, így ezt elnézzük neked...
  • Ayma #51
    Én core SW rajongó vagyok, de csak azt nézem/játszom/hallgatom/olvasom/fogyasztom ami tetszik. De hogy a filmek jók lesznek-e azt majd én eldöntöm saját magam - tehát egyszer azért megnézem az tuti.
    Viszont amíg meg nem jelentek, addig felesleges farból durrogtatva trollkodni, hogy így xar meg úgy xar.
  • Zero 7th #50
    Az a helyzet, hogy annál, amit Lucas művelt, csak jobb lehet bármi. Még ha PG-13-as éneklős mesefilm lesz, akkor is szívesebben fogom nézni, mint azt a zsák fost, ami az előzmény trilógia.
  • Papichulo #49
    Szeretned, hogy az legyek?

    De amugy erdekes, hogy te is belattad, hogy valos volt az elso felvetesem ("Miert, a James Bond filmek elhasaltak minden szereplovaltasnal?"), melyben te is igazat adtal nekem. Most, hogy innen, hogyan jutunk el a "studio csicskaja" statuszig, azt mar csak te tudhatod... ha viszont mindossze belem akartal kotni, akkor gratulalok, a trollkodas jol sikerult ;)
  • sandor8206 #48
    hát ha neked ez számít? mi vagy te a stúdió csicskája?
  • Papichulo #47
    "ami a lenyeg, hogy egy uj szinesz az adott szerepben, nem jelent automatikusan bukast." ;)
  • sandor8206 #46
    pont Craig jó példa, de nem olyan szempontból mint ahogy te gondolod, vele pl. kurva nagy rizikót vállaltak a producerek, szerencséjére váratlan húztak és így új rajongókat szereztek, de pl: Craig és a régi Bond stílus hatalmas bukás lett volna (lsd. CR első hétvégi bevétele, nem nagyon érdekelt senkit az új bond, csak hát minőségi cucc lett a film)
  • BrockSamson #45
    Van egy klasszikus trilogia, ami mindenkeppen klasszikus is marad. Aztan van egy joindulattal is csak kozepes elozmeny trilogia. Akkor most nem mindegy mit csinal a Disney? Ha Lucas, az eredeti alkoto sem tudott jo folytatast/elozmenyt csinalni, akkor a legrosszabb ami megeshet, hogy mas sem tud. Ha ugy vesszuk eddig semmi remeny nem volt normalis SW filmre, most meg legalabb egy szemernyi van.

    Ha olyan modon tudnanak hozzatenni a vilaghoz, mint mondjuk azt a K.O.T.O.R. tette, akkor mar meg lennek elegedve (en azzal a ket jatekkal szerettem meg igazan a SW vilagat, elotte feluletesnek es osszecsapottnak veltem, pedig van melysege).